Teplé počasí zřejmě vydrží i v únoru! Bude ale dost pršet

30. ledna 2016·Životní styl·Luboš Procházka

Zima se v únoru nejspíš nevrátí! Současné teplé počasí by mělo vydržet ještě v první polovině února, pak se mírně ochladí. Rtuť teploměru by ale neměla klesnout pod nulu. Kromě toho má v únoru i vydatně pršet. Vyplývá to z měsíčního výhledu, který dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

“Celkově únor bude teplotně nadprůměrný. V únoru se očekávají i nadprůměrné srážky, přičemž úhrny srážek v jednotlivých týdnech budou kolísat mezí průměrnými a nadprůměrnými hodnotami,” oznámili meteorologové.

Dlouhodobý průměr srážek je přitom 35 milimetrů. Chladnější má být druhá polovina února, kdy se ale teploty budou udržovat kolem dlouhodobého průměru nebo slabě pod ním.

Česko má za sebou velmi teplý týden, kdy padaly teplotní rekordy. Ve čtvrtek meteorologové naměřili v jihomoravských Dyjákovicích teplotu 14,3 stupně, teplotní maxima padla i na dalších místech. O týden dříve přitom mrzlo. Podle amatérského meteorologa z Vimperka Antonína Vojvodíka týdenní rozdíl teplot na Šumavě dosáhl 50 stupňů Celsia.

Další informace o počasí můžete slyšet ve vysílání rádia Frekvence 1!

Jaké bude počasí poslední lednový víkend? Poslechněte si předpověď

Životní styl - další články

Doporučujeme