TIP FREKVENCE 1: Za slevami se vydejte za hranice!

26. prosince 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Možná i vám Ježíšek nadělil pod stromeček obálku s penězi. A vy teď přemýšlíte, co si za ně pořídíte. Zkuste tentokrát vyrazit na lov za hranice. Máme pro vás pár tipů!

Lednové slevy spojte s výletem

Velkého množství slevychtivých zákazníků se sice nevyvarujete, ale očekávat můžete větší výběr a výrazně příznivější ceny, než je tomu u nás. Po nákupech si navíc můžete dopřát malý výlet.

Polsko, Jelení hora

Polsko není dávno zemí tržnic s levnými napodobeninami. Vydejte se na výlet třeba do Jelení hory a uvidíte, jak báječně tu nakoupíte. Na okraji města s téměř 100 000 obyvatel jsou velká nákupní centra, kam se jezdí především pro elektroniku. V centru města pak narazíte na obchody s oblečením, ty rozhodně neopomiňte. Po nákupech si vychutnejte město samotné. Historický střed s kostely a kavárnami budete mít za odměnu.

Německo, Drážďany

O nákupech v Drážďanech jste určitě minimálně slyšeli. Nemusí být pravidlem, že nakoupíte výrazně levněji, ale šíře sortimentu v obchodech známých značek je nesrovnatelně větší, než u nás. Největší koncentrace obchodů je na Prager Strasse. Nezapomeňte na nákupní centrum Primark, to musíte! Únavu z nákupů zažeňte v galerii Zwinger. Pro ty hodně unavené pak doporučujeme plavbu po Labi a relax na palubě lodi.

Rakousko, Vídeň

Cestou do Vídně to můžete vzít přes znojemský Freeport. Ale byla by škoda do hlavního města Rakouska nedojet. Zimní výprodeje si užijete v obchodní galerii Donau Zentrum. Případně se můžete vydat ještě kousek za Vídeň. Necelých 40 kilometrů za metropolí najdete městečko Parndorf s Designer Outletem. A jako odměnu za vykonané nákupy si dejte ve Vídni u Opery legendární sacher!

Je záhadou, proč to kousek za hranicemi jde lépe. Obchody jsou plné, výběr větší, slevy větší, prodavači usměvavější.  se nám to jenom zdá?

Životní styl - další články

Doporučujeme