Tohle nikdy nedělejte! Těmito babskými kosmetickými radami se nikdy neřiďte

20. září 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depostiphotos)

Některé tzv. babské rady se dají využít. Pokud však jde o péči o vaši pleť, některé jsou přímo nebezpečné. Ačkoliv sbírat rady a tipy na "udělej si sám" praktiky patří k naší společnosti, jsou věci, které je lepší přenechat odborníkům nebo ověřeným kupovaným a dermatologicky testovaným produktům. Praktiky, na které byste měli zapomenout, přináší Harpers Bazaar.

Zesvětlení pleti citronem

Vitamín C je nedílnou součástí kosmetických produktů a rozhodně by neměl chybět ve vaší každodenní skin care rutině. Ať vás ale ani nenapadne vymačkat šťávu z citronu a aplikovat ji na pleť! Citron má velmi kyselé pH, což může na přirozeném pH pokožky nadělat skutečné škody. Kromě podráždění, svědění a chemických popálenin si koledujete také o zvýšenou citlivost na sluneční záření.

Home made pleťový peeling

S pleťovými peelingy byste měli být ostražití a opatrní, i když není vyrobený doma. Pokud vám bude připadat, že vyrobit si vlastní peeling z cukru nebo kávy jako dobrý nápad, věřte, že to dobrý nápad není. Tření pleti peelingem z těchto ingrediencí povede jen k podráždění, vzniku stroupků, jizviček a rozvoji infekce.

Zpevnění pleti vejci

Někdo se snaží zpevnit svou pleť nanesením syrového bílku. nejen, že je to nechutné, ale hrozí otrava salmonelou, která se ve vejcích může objevovat.

Podrážděním k plnějším rtům

Obzvláště v poslední době mnoho, opravdu mnoho žen a dívek touží po plných rtech. Buď si je nechají napíchat, nebo zkouší kdejaké triky, co najdou na TikToku. Jedním z nich je i nanesení kajenského pepře nebo skořice. Rty vám to na chvíli nafoukne, ale jen proto, že je podráždí. Po chvíli rty zase splasknou a zbudou vám jen nepěkně zarudlá ústa.

Životní styl - další články

Doporučujeme