Zlatý retrívr se domů vrátil s malou koalou, které zachránil život

14. ledna 2020·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Facebook

Některé věci se mohou stát opravdu jenom v Austrálii. Když jednoho rána zavolal na Kerry McKinnon její manžel, aby se šla na něco podívat, zjistila, že si jejich fenka Asha přinesla domů mládě koaly. Tím mu zřejmě zachránila život.

Australanka Kerry McKinnon svou fenku Ashu miluje, zřejmě by ji ale nikdy nenapadlo, že se v médiích proslaví jako hrdinka.

Všechno začalo jedno zdánlivě obyčejné ráno, když na Kerry zavolal její manžel, aby se přišla na něco podívat. Když žena přišla, viděla venku na verandě sedět jejich fenku zlatého retrívra Ashu, na které seděl maličký koala medvídkovitý.

Asha se na koalu stále dívala, nijak se ale nesnažila ho setřást a nechala ho, aby se jí držel. “Myslím, že to mládě spadlo ze své matky a nevědělo, co dělat,” svěřila se australskému zpravodajskému serveru Kerry News.com.au. “Kdyby tam venku zůstal samotný přes noc, zemřel by. Navíc by ho mohla ulovit třeba liška, nebo něco jiného,” vypočítává Kerry.

 

Naštěstí v tomhle případě dopadlo všechno dobře a drobeček se dostal do bezpečí. Manželé ho nechali zkontrolovat veterinářem a následně ho předali do péče místní záchranné stanice. Ta se o koalu postará, dokud nebude bezpečné vypustit ho opět do přírody.

Články - další články

Doporučujeme