Zpestření protahovacích cviků? V Kodani lidé provádí jógu s plechovkou piva, postupně ji vypijí

7. června 2023·Články·ČTK

Lektorka jógy v Kodani se rozhodla zpestřit protahovací cviky a do jednotlivých pozic zakomponovala plechovku piva. Nejprve se cvičí se zavřenou plechovkou na hlavě, ale během hodiny ji účastníci postupně vypijí.

Lektorka Anne Lundová tak chtěla k józe přitáhnout nováčky a pivo jí zdarma dodává místní minipivovar. „Jsou to úplně základní jogínské cviky. Někdy pijeme během cvičení, někdy mezi cviky,“ řekla čtyřicetiletá Lundová. „Chci, aby se lidé cítili dobře, zasmáli se a odešli s příjemným zážitkem,“ dodala cvičitelka.

Účastníci se scházejí na asfaltovém pásu mezi cyklostezkou a mořským pobřežím každou druhou středu. Obvykle se jich sejde asi stovka, někteří mají podložky, jiní si přinesou ručníky a někteří se jen přidají, když procházejí kolem. Podle Lundové není potřeba žádné speciální nadání, jen dobrá vůle a trocha snahy.

Lundová s nápadem přišla před čtyřmi lety při diskusi s kamarádem, kterému patří minipivovar. Podobné propojení jógy a piva existuje i jinde ve světě, ale Lundová je přesvědčená, že v Dánsku je jediná.

Články - další články

Doporučujeme