Domácí porod v Plzni: Matka skončila v nemocnici, půl hodiny staré miminko odmítla vzít sebou

28. prosince 2016·Zprávy·Redakce

Plzeňská záchranka byla ve středu večer přivolána k domácímu porodu, po němž rodička skončila v nemocnici kvůli komplikacím. V šoku ale byli záchranáři poté, co mladá žena odmítla vzít s sebou do nemocnice dítě a nechala ho v péči otce. O případu informoval web novinky.cz.

„Matka, která chce pro své dítě údajně to nejlepší, proto rodí doma, a pak nechá půl hodiny starého novorozence na starost otci, nad tím zůstává rozum stát,“ řekl Právu Martin Brejcha, mluvčí záchranky Plzeňského kraje. S takovým jednáním se prý záchranáři z Plzně ještě nesetkali.

Čtyřiadvacetiletá žena porodila doma bez porodní asistentky, která podle mluvčího přišla k porodu pozdě. Dítě, podle webu krimi-plzen.cz šlo o chlapečka, bylo naštěstí v pořádku, ovšem matka trpěla poporodními komplikacemi. „S tím souhlasila, protože jí muselo být jasné, že bez odborné lékařské péče to s ní dobře nedopadne. Apel našeho lékaře, že do porodnice vezmeme i její dítě, aby se o něj mohla starat, kojit ho, mít ho u sebe, ale kategoricky odmítla,“ doplnil Brejcha.

[totalpoll id=”160562″]

Matka trvala na tom, že dítě zůstane s otcem a její rozhodnutí museli lékaři respektovat. Žena byla hospitalizována. Co bylo pak s novorozencem, to mluvčí už neví.

Zprávy - další články

Doporučujeme