Město plné zombie a šokující záběry: Filadelfii i celé USA zachvátila drogová krize

20. září 2023·Zprávy·Redakce

USA, Tranq, Zombie droga, drogová krize (Foto: Profimedia)

Nová droga tranq se v USA valí jako lavina a drogová krize se vymyká kontrole. Ve Filadelfii, hlavním městě Pensylvánie, je situace nejhorší. Tato omamná látka, která je přezdívaná jako zombie droga uvede narkomana do paralýzy, takže po ulicích se povalují nebo postávají duchem nepřítomné, strnulé postavy. Informuje o tom zahraniční web New York Post.

Děsivé video zachycuje záběry ze špinavých ulic Filadelfie, které jsou plné “zombies”. Narkomani, většinou lidé bez domova, leží, sedí nebo stojí v paralyzované poloze. Nová droga tranq se vyrábí z xylazínu, což je látka využívána jako sedativum pro koně a skot a naprosto nevhodná pro lidi. Ta se smíchá s levným a naneštěstí široce dostupným fentanylem.

Když drogu aplikujete, objeví se na kůži rány a při opakovaném použití začnou rány hnít. Často pak dochází ke smrti. Za pár okamžiků po aplikaci narkomana látka zcela paralyzuje. Děsivé video, plné takových lidí, se objevilo na TikToku. Situace se velmi vymyká kontrole.

https://www.tiktok.com/@thebizzleeffect/video/7274994236658060590?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7280807151073150496

Americký korespondent webu Sky News Mark Stone popsal, jak se ve Filadelfii setkal s bývalým atletem, který propadl závislosti na tranqu. “Mluvil plynule, byl výmluvný, přemýšlivý. A zatímco mi vyprávěl svůj zkratkovitý životní příběh, píchal si injekci do levé paže. Netrvalo to dlouho. Vteřiny. Odmlčel se. Zamumlal. A pak už nic. Jeho tělo se zastavilo,” popsal Stone.

Zprávy - další články

Doporučujeme