FOTO: Banány na sněhu! Brněnské ulice brázdí zběsilý jezdec v bizarním vozítku

5. března 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook / David Tieku

Ke konci února získali Brňané nechtěnou novou atrakci. Je jí muž v banánu, který pravidelně křižuje město. Co na první pohled vypadá jako neškodná zábava ale ve skutečnosti může způsobit vážné potíže. Muž totiž brzdí provoz a ve tmě skoro není vidět.

Bizarní vozítko ve tvaru banánu je ve skutečnosti velomobil, tedy dopravní prostředek na lidský pohon. Jedná se v podstatě o kapotované kolo. V ulicích ho Brňané začali potkávat kolem 20. února. Zatímco někteří jsou vtipálkem upřímně pobaveni a pojízdný banán mu dokonce závidí, jiní už tak nadšeni nejsou.

Včera odpoledne jel po Křižíkově do kopce cca 3km v hodině, překážka silničního provozu,” stěžoval si například uživatel Vic Thor Oujezdský na Facebooku. Tajemný banánista byl lidmi spatřen dále třeba u Hlavního nádraží nebo na mostě nad Hradeckou ulicí.

 Taky už jsem ho potkal a v noci je to solidní leknutí,” uvádí zase uživatel Bohumil Honda Pružina. Lidé si často stěžují, že na svůj vůz sice neznámý přidělal světla, ta ale moc do dálky nesvítí. Navíc prý za tmy jezdí často. A co na nezvyklý koníček brněnského cyklisty říkáte vy?

Zdroj: Facebook / David Tieku

 

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme