Primář infekčního oddělení Pavel Dlouhý: Uzdravených lidí bude přibývat

17. března 2020·Zprávy·Karolína Stránská

Zdroj: Facebook Krajská zdravotní, a.s. – oficiální stránka

V ČR se podařilo vyléčit první tři lidi nakažené novým typem koronaviru. Budou moci jít do práce? Kolik dalších lidí se povede vyléčit v dohledné době? Na tyto dotazy odpovídal Primář infekčního oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem Pavel Dlouhý.

“Jsme velmi šťastní, že se nám podařilo vyléčit první tři lidi. Ve světě se daří léčit desetitisíce lidí a bude tomu tak i u nás. Teď jsme viděli nárůst počtu nakažených a s určitým zpožděním bude docházet k jejich uzdravování,” uvedl Pavel dlouhý v rozhovoru pro Rádio Z.

Dodává, že 85% lidí se uzdraví bez jakýchkoliv následků a bude tomu tak i v České republice. “Jsme rádi, že můžeme lidem předat tuto dobrou zprávu. Těch uzdravených bude přibývat.”

Virus přetrvává v těle nejméně 14 dní, uzdravení lidé měli podle primáře poměrně lehký průběh a zbavili se viru rychle. “Jistě budou i případy jiné, kdy to bude trvat o něco déle a jistě budou i závažnější případy, kdy pacienti budou potřebovat intenzivní péči, stejně jako tomu je v zahraničí.”

Zprávy - další články

Doporučujeme