Vyhledávání
Houbový kuba podle Lindy
Tradiční jídla na vánoční stůl patří!-1 cibule
-1 l vody
-250g ječných krupek
-hrst sušených hub
-sůl
-majoránka
-3stroužky česneku
-kmín
-mletý černý pepř
-sádlo
Ječné kroupy přebereme, pořádně propláchneme a necháme je na sítu okapat. Sušené houby namočíme do horké vody a necháme nabobtnat.
Najemno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle a hodíme na ni okapané krupky a trochu osmahneme. Osolíme, okmínujeme, opepříme a zalijeme vodou a necháme vařit.
Zatím si scedíme houby, vymačkáme z nich vodu, pokrájíme a vedle na pánvi lehce osmažíme na sádle a přidáme je ke kroupám.
Vaříme dokud se voda do krup nevsákne. Občas zamícháme aby se kroupy nepřichytily a ke konci vmícháme utřený česnek a majoránku a promícháme.Pekáč vytřeme sádlem a dáme tam uvařenou směs a zapečeme tak půl hoďky na 180stupňů.
Podáváme k tomu vařené sušené švestky.
Jo a než dáme směs do pekáče, můžeme přimíchat trochu škvarků:-)