Houbový kuba podle Lindy

14. prosince 2012·Večer·Redakce
Tradiční jídla na vánoční stůl patří!

-1 cibule

-1 l vody

-250g ječných krupek

-hrst sušených hub

-sůl

-majoránka

-3stroužky česneku

-kmín

-mletý černý pepř

-sádlo

Ječné kroupy přebereme, pořádně propláchneme a necháme je na sítu okapat. Sušené houby   namočíme do horké vody a necháme nabobtnat.

Najemno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle a hodíme na ni okapané krupky a trochu osmahneme. Osolíme, okmínujeme, opepříme a zalijeme vodou a necháme vařit.

Zatím si scedíme houby, vymačkáme z nich vodu, pokrájíme a vedle na pánvi lehce osmažíme na sádle a přidáme je ke kroupám.

Vaříme dokud se voda do krup nevsákne. Občas zamícháme aby se kroupy nepřichytily a ke konci vmícháme utřený česnek a majoránku a promícháme.Pekáč vytřeme sádlem a dáme tam uvařenou směs a  zapečeme tak půl hoďky na 180stupňů.

Podáváme k tomu vařené sušené švestky.

Jo a než dáme směs do pekáče, můžeme přimíchat trochu škvarků:-)

Další epizody pořadu Večer

Doporučujeme