Knedlíky z odpalovaného těsta

27. září 2012·Večer·Redakce
Využijte podzimní nadílky ovoce. Šup s ním do knedlíků!

Odpalované těsto na ovocné knedlíky

– 1/2 l mléka

– 10 dkg másla

– 350 g hrubé mouky

– 2 vejce

– špetka soli

– libovolné ovoce

Toto je recept na asi 20 ovocných knedlíků.

Mléko svaříme s máslem a solí a přidáme všechnu mouku.

Mícháme, dokud nevznikne hustější těsto, které nelepí.

Necháme ho zchladnout a vmícháme obě vejce.

Na pomoučeném vále si uděláme z těsta váleček, nakrájíme těsto na kolečka, ta splácneme rukou, vtlačíme do nich ovoce a vytvoříme knedlíky.

Vhodíme je do vařící vody a vaříme 5-8 minut. Na začátku vaření je jemně oddělíme ode dna, aby se nepřilepily.

Mimochodem: na knedlíky kromě práškového cukru a rozpuštěného másla dávám měkký tvaroh z vaničky místo tvrdého. Je to jemňounký:-)

Dobrou chuť Vám přeje

Linda

Další epizody pořadu Večer

Doporučujeme