Vyhledávání
Zavřít
Kuře 100x jinak
Kuřecí maso je v našich kuchyních víc než doma. Je lehké, snadno dostupné, dají se s ním dělat kouzla a opravdu ho můžete připravit na minimálně sto způsobů. Podělím se s vámi o dva oblíbené recepty.Kantonské kuře (kachna)
Potřebujete:
- 5 cibulí
- 10 stroužků česneku
- 2 lžičky medu
- lžička skořice
- 2-3 lžíce sojovky
- 1 masox-vývar
- 1/2 lžičky zázvoru
Cibuli a česnek nakrájíme, všechno smícháme, kuře tím oblemcáme, necháme přes noc marinovat a pak upečeme. Jako příloha je vhodná rýže.
Kuřecí stehna s hruškami a pomeranči
Stehýnka lehce posolíme, dáme na pekáč, poklademe kousky másla a lehce podlijeme vodou. Rozpůlíme hrušky, zbavíme jadérek, do každé půlky zapíchneme hřebíček a obložíme jimi stehýnka. Nakonec nakrájíme omytý pomeranč na kolečka i s kůrou a přikryjeme jimi celý výtvor:-)
Upečeme a podáváme k tomu třeba bagetku.