Kuře 100x jinak

6. května 2011·Večer·Redakce
Kuřecí maso je v našich kuchyních víc než doma. Je lehké, snadno dostupné, dají se s ním dělat kouzla a opravdu ho můžete připravit na minimálně sto způsobů. Podělím se s vámi o dva oblíbené recepty.

Kantonské kuře (kachna)

 Potřebujete:

  • 5 cibulí
  • 10 stroužků česneku
  • 2 lžičky medu
  • lžička skořice
  • 2-3 lžíce sojovky
  • 1 masox-vývar
  • 1/2 lžičky zázvoru

Cibuli a česnek nakrájíme, všechno smícháme, kuře tím oblemcáme, necháme přes noc marinovat a pak upečeme. Jako příloha je vhodná rýže.

 

Kuřecí stehna s hruškami a pomeranči

 Stehýnka lehce posolíme, dáme na pekáč, poklademe kousky másla a lehce podlijeme vodou. Rozpůlíme hrušky, zbavíme jadérek, do každé půlky zapíchneme hřebíček a obložíme jimi stehýnka. Nakonec nakrájíme omytý pomeranč na kolečka i s kůrou a přikryjeme jimi celý výtvor:-)

Upečeme a podáváme k tomu třeba bagetku.

Další epizody pořadu Večer

Doporučujeme