Kuře na plechovce

24. ledna 2013·Večer·Redakce
Vyzkoušejte netradiční recept, který zvládnete na jedničku!

Kuře pečené na plechovce s pivem

 

–                    1 kuře

–                    sůl, pepř

–                    1 plechovka světlého piva

–                    zakysaná smetana

–                    sojová omáčka

–                    trochu kuřecího vývaru

Kuře omyjeme, osolíme, opepříme a narazíme bříškem na omytou otevřenou plechovku s pivem.

Nezapomeňte z toho piva upít asi tak třetinku, aby vám nevyběhlo při pečení.

Postavíme na pekáček, podlijeme trochou vývaru, vložíme do trouby rozehřáté na 200 stupňů celsia a pečeme za občasného potírání výpekem asi hodinku.

Po upečení sejmeme kuře z plechovky. Zbytek nevypařeného piva smícháme s výpekem, přidáme trochu zakysané smetany, sojové omáčky a lehce zahustíme, popřípadě dosolíme.

Podáváme s rýží.

Další epizody pořadu Večer

Doporučujeme