Vyhledávání
Kysané zelí dvakrát jinak
Jirka Babica pro vás připravil dva receptíky na zelíZelí ve sklenici
Hlávka zelí, lžička soli, kmínu, celý pepř, kousek křenu, cibule
Zelí nakrouháme, osolíme, přidáme kmín, celý pepř, 2 nakrájené 2 cibule
Vše promícháme, promačkáme a necháme 3 hodiny odpočinout.
Do sklenice dáme kousek křenu, napěchujeme zelí tak 2 cm pod okraj sklenice a zalijeme vymačkanou šťávou.
Dáme na plato s vyššími okraji a uložíme na teplé místo. Zelí začne kvasit. Až se vypoulí víčka, uložíme sklenice do tmy a chladna. Víčka se opět narovnají a za 3 týdny můžeme jíst křupavou dobrotu.
Zelí v kameninové nádobě
Nastrouháme zelí, přidáme sůl, kmín, cibuli, křen, kopr a česnek
A dál? Nakrouhat, smíchat, udusat, dát do nádoby, přikrýt prknem a zatížit kamenem.
Přiklopit víčkem a kolem víčka nalít vodu. Vodu dolévat. Za 4 neděle si pochutnáme.