Vyhledávání
Milujeme řízky!
A teď nemyslím drsné chlapíky s ostře řezanými rysy, ale kus poctivého masa v trojobalu! Vždyť žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu, jak řekl G. B. Shaw!Co napsat o řízku? Začnu masem, které máme doma nejradši.
Nejšťavnatější je:
-krkovice
-kuřecí stehenní řízek
-svíčková
-panenka
-ryby
-kuřecí prsní řízek – ten je „nejsušší“
A teď klasika: jak na řízek v trojobalu
Maso naklepeme, nasolíme, obalíme v hladké mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a nakonec obalíme ve strouhance. Jo a smažíme po obou stranách:-)
Do rozšlehaného vajíčka můžeme přilít trochu mléka, do hladké mouky můžeme přidat papriku, pepř nebo jiné koření. A také po obalení strouhankou můžeme ještě zopakovat obalení ve vajíčku a znovu, podruhé, ve strouhance.Řízek je pak křehčí.
A obalit se dá plno věcí, třeba zelenina.
V posledních letech se také používají místo strouhanky kukuřičné lupínky. Jednou jsem doma rozmlátila kukuřičné křupinky na snídani a použila je k obalení. Nevěřili byste, jak byl ten řízek nepoživatelnej:-) Až teprve pak jsem zjistila,že se prodávají kukuřičné lupínky určené přímo k obalování. Zkuste je koupit pro změnu, je to výborný!
Dobrou chuť! Vaše Linda