Milujeme řízky!

A teď nemyslím drsné chlapíky s ostře řezanými rysy, ale kus poctivého masa v trojobalu! Vždyť žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu, jak řekl G. B. Shaw!

Co napsat o řízku? Začnu masem, které máme doma nejradši.

Nejšťavnatější je:

-krkovice

-kuřecí stehenní řízek

-svíčková

-panenka

-ryby

-kuřecí prsní řízek – ten je „nejsušší“

A teď klasika: jak na řízek v trojobalu

Maso naklepeme, nasolíme, obalíme v hladké mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a nakonec obalíme ve strouhance. Jo a smažíme po obou stranách:-)

Do rozšlehaného vajíčka můžeme přilít trochu mléka, do hladké mouky můžeme přidat papriku, pepř nebo jiné koření. A také po obalení strouhankou můžeme ještě zopakovat obalení ve vajíčku a znovu, podruhé, ve strouhance.Řízek je pak křehčí.

A obalit se dá plno věcí, třeba zelenina.

V posledních letech se také používají místo strouhanky kukuřičné lupínky. Jednou jsem doma rozmlátila kukuřičné křupinky na snídani a použila je k obalení. Nevěřili byste, jak byl ten řízek nepoživatelnej:-)  Až teprve pak jsem zjistila,že se prodávají kukuřičné lupínky určené přímo k obalování. Zkuste je koupit pro změnu, je to výborný!

Dobrou chuť! Vaše Linda