Pečeme lívanečky s Lindou!

Oslaďte si život, upečte si lívance!

Lívanečky

 ½ litru vlažného mléka

2 lžíce cukru

1 vejce

špetička soli

½ kvasnic neboli droždí

polohrubá mouka       

Do vlažného mléka všechno zamícháme, nakonec přidáme mouku.

Těsto musí být řídké jako na kapání. Necháme ho asi půl hoďky nakynout.

Po vykynutí pečeme lívanečky na pánvi, nejlépe na lívanečníku.

Pak je potřeme marmeládou a na marmeládu můžeme šoupnout i lžičku bílého jogurtu nebo pribináčku.

 

 

Jablečné lívance (od Šárky Kubů)

 16 dkg hrubé mouky

30 dkg nahrubo nastrouhaných jablek

2 vejce (z bílků sníh)

8 dkg cukru

1 hrnek mléka

1 lžička prášku do pečiva

citronová kůra

Smícháme suroviny, lívanečky osmažíme a ještě teplé obalíme ve skořicovém cukru.

 

A ještě pár lívanců od vás:

Fricovy palacinky: 1 vejce spetka soli 200qr.hladke mouky 400ml. mleka 1 lzice medu 1 hod. nechat odstat!! Potom teprve smazit je to bomba.Jirka ze Stvani

LIVANCE Z PODMASLI 25DKG POLOHRUBE MOUKY, 1/2L PODMASLI, 2VEJCE, LZICKA JEDLE SODY, TROCHA SOLI, 1-2LZICE CUKRU. VYBORNE,SYTE! PEKNY DEN LUCIE Z VYSKOVA.

LINDICKO, NENI TO PRAVDA ZE LIVANCE JSOU POUZE Z KYNUTEHO TESTA. JA JE DELAM KEFIROVE. MISTO MLEKA JE KEFIR A MISTO DROZDI PRASEK DO PECIVA. HALINA

AHOJ damy. Tak nejlepsi jsou palacinky zapecene v troube z sunkou, spenatem a syrem, mnam. No uz vim co si ukuchtim na veceri 😉 Dano