Pečené koleno od Jirky

28. prosince 2012·Večer·Redakce
Pečené koleno vás na Silvestra udrží fit!

1 zadní vepřové koleno z kůží

3 l vody

2 cibule

6 stroužků česneku

4 bobkové listy

10 kuliček pepře

5 kuliček nového koření

2 bobkové listy

3 hřebíčky

sůl

 Koleno dáme do studené vody s cibulí, česnekem, bobkovými listy, celým pepřem, novým kořením, hřebíčkem a solí. Dáme zavařit, plamen stáhneme a necháme táhnout asi 2 hodiny. Vytáhneme kůži na koleni, nařízneme a dáme do pekáče.

Ještě jednou osolíme, můžeme posypat kmínem a podlijeme vývarem z kolena. Dáme do trouby na 180 stupňů na 1 hodinu. Poté vypneme a necháme ještě půl hodiny v troubě dojít.

Další epizody pořadu Večer

Doporučujeme