Vyhledávání
Zavřít
Segedínský guláš od Jirky
Přišel k nám z Maďarska - segedínský guláš!Potřebujeme:
kilo vepřové plece
2 lžíce sádla, tuku
2 cibule
lžička kmínu
stroužek česneku
2 bobkové listy
sůl
1 lžíce sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
0,5 l vody nebo vývaru
1 sáček kysaného zelí (překrájet!)
2 lžíce mouky
2 dl smetany
Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou na jemno do zlatova. Přidáme nakrájené maso na kostky, přidáme kmín a restujeme asi 20 minut. Po té zasypeme sladkou a pálivou paprikou. Zamícháme a zalijeme vodou, osolíme a přidáme bobkový list.
Vaříme do měkka. Přidáme překrájené kysané zelí a povaříme. Smícháme smetanu s moukou a nalijeme do segedínu. Tím ho zahustíme. Provaříme a hotovo.