Segedínský guláš od Jirky

7. ledna 2013·Večer·Redakce
Přišel k nám z Maďarska - segedínský guláš!

Potřebujeme:

 kilo vepřové plece

2 lžíce sádla, tuku

2 cibule

lžička kmínu

 stroužek česneku

2 bobkové listy

sůl

1 lžíce sladké papriky

1 lžička pálivé papriky

0,5 l vody nebo vývaru

1 sáček kysaného zelí (překrájet!)

2 lžíce mouky

2 dl smetany

 

 Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou na jemno do zlatova. Přidáme nakrájené maso na kostky, přidáme kmín a restujeme asi 20 minut. Po té zasypeme sladkou a pálivou paprikou. Zamícháme a zalijeme vodou, osolíme  a přidáme bobkový list.

Vaříme do měkka. Přidáme překrájené kysané zelí a povaříme. Smícháme smetanu s moukou a nalijeme do segedínu. Tím ho zahustíme. Provaříme a hotovo.

Další epizody pořadu Večer

Doporučujeme