Vyhledávání
Sulc je zdravý na klouby!
Tahle tradiční pochoutka nezklame po žádném večírku!množství pro dva lidi:
– 2 vepřové nožičky
– 1 vepřové koleno
– může být i trochu kůže
– 1 bobkový list, 2-3 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře
– sůl a malá cibule
–
Očištěné a štětin zbavené nožičky, koleno a kůži dáme vařit se všemi přísadami a uvařené vyndáme. Koleno a nožičky obereme, maso pokrájíme na kousky a kůži semeleme. Vývar přecedíme, naházíme tam zpátky maso s pomletou kůží, přidáme tak 1-2 lžíce octa a ještě chvíli povaříme. Nalijeme do misky a necháme vychladnout.
Po ztuhnutí (v chladu, třeba v lednici) nakrájíme a podáváme s nakrájenou cibulí a octem. Do závěrečného povaření můžeme naházet i nakrájenou barevnou zeleninu, komu chutná. Vypadá to hezky:-)Také když naléváme do misky na zchladnutí, můžeme přidat vejce natvrdo.