Sulc je zdravý na klouby!

27. prosince 2012·Večer·Redakce
Tahle tradiční pochoutka nezklame po žádném večírku!

množství pro dva lidi:

–                    2 vepřové nožičky

–                    1 vepřové koleno

–                    může být i trochu kůže

–                    1 bobkový list, 2-3 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře

–                    sůl a malá cibule

–                     

Očištěné a štětin zbavené nožičky, koleno a kůži dáme vařit se všemi přísadami a uvařené vyndáme. Koleno a nožičky obereme, maso pokrájíme na kousky a kůži semeleme. Vývar přecedíme, naházíme tam zpátky maso s pomletou kůží, přidáme tak 1-2 lžíce octa a ještě chvíli povaříme. Nalijeme do misky a necháme vychladnout.

Po ztuhnutí (v chladu, třeba v lednici) nakrájíme a podáváme s nakrájenou cibulí a octem. Do závěrečného povaření můžeme naházet i nakrájenou barevnou zeleninu, komu chutná. Vypadá to hezky:-)Také když naléváme do misky na zchladnutí, můžeme přidat vejce natvrdo.

Další epizody pořadu Večer

Doporučujeme