Vaříme knedlíky! Zkuste to taky!

29. srpna 2011·Večer·Redakce
Jó knedlíky, to je česká specialita. Samozřejmě, že se dělají i jinde ve světě, ale tolik druhů, co my jich máme! Paráda.

Já osobně miluju všechny druhy knedlíků a taky skoro všechny umím.

Nicméně dělám v poslední době, než mě to přestane bavit, jeden typ.

Je to houskový kynutý knedlík uvařený – to se podržte – v mikrovlnce!

Koupila jsem si na vaření v mikrovlnce speciální konvici s víkem a řeknu vám, lepší kup mě nemohl potkat. Dělám tak i moučníky.

Ale teď už k tomu knedlíku:

Suroviny:

2 housky nakrájené na kostičky (nebo rohlíky)

1 hrnek polohrubé mouky

1 hrnek mléka

0,5 kostky droždí (můžeme nahradit práškem do pečiva)

1 vajíčko

sůl

2 lžíce oleje

Příprava:

Všechny přísady smícháme. Po vykynutí vložíme těsto do olejem vymazané Micro plus konvice. Vaříme přiklopené 4 minuty při výkonu 750 W. Před krájením necháme1 minutu ustát.

Hurá! Budete koukat. A můžete přidat třeba petrželku nebo cibuli nebo uzený, no podle chuti:-)

Vaše Linda

Další epizody pořadu Večer

Doporučujeme