Vaříme z hub. Jsou dobré na zub!

18. srpna 2011·Večer·Redakce
Jsem vášnivá houbařka! A celá moje rodina taky. Koneckonců, sbírání hub je odjakživa koníčkem většiny Čechů, málokterá národnost je tím tak známá.

Nezapomeňte jenom, že byste houby neměli jíst na noc, patří mezi těžce stravitelná jídla.

A teď recept z houby, která se jmenuje kotrč kadeřavý.

 

Držťková polévka z kotrče

 Cibulku osmažit, posolit, přidat práškovou papriku a hned vsypat očištěné kousky kotrče a orestovat. Když se skoro vyvaří voda, podlít a dusit skoro doměkka, tak asi půl hoďky.

Pak zalít hrnkem vody, ve které je rozkvedlaná asi lžíce hladké mouky. Nakonec přidáme trochu majoránky a česneku. Mimochodem, můžete místo vody podlít i vývarem, nic tím nezkazíte:-)

Plný koš hub a dobrou chuť!

Vaše Linda

Další epizody pořadu Večer

Doporučujeme