Velikonoční nádivka. To je ňamina!

21. dubna 2011·Večer·Redakce
Velikonoce jsou svátky jara a pro mnohé z nás také jídla. Tak se nepřejídejte, ale hezky si pochutnávejte, mlsejte s mírou. A když už budete mlsat, tak ňaminy! A jeden recept na tradiční velikonoční pokrm vám přinášíme!

Tak a jdeme na věc!

Suroviny:
1/5 kg uzeného masa (vařeného)
100g slaniny
4 vejce
1/5 l mléka
4 housky nebo rohlíky
trochu strouhanky
máslo na vymazání pečící nádoby
sůl, pepř
mladé výhonky kopřiv
čerstvá petrželka

Postup:
Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme na kostičky nakrájené pečivo a nadrobno nakrájené maso. Osolíme, přimícháme koření a nadrobno nasekané kopřivy a petrželku. Dobře promícháme.

Pokud je nádivka moc řídká, tak můžeme zahustit strouhankou.

Pokud je moc hustá, tak naředíme mlékem.

Pečící nádobu vymastíme máslem, na dno položíme plátky slaniny a na ně urovnáme nádivku. Pokud slanina zbude, tak ji můžeme poklást na povrch. Pečeme asi 40 minut.

A pak si už jenom pochutnáváme!

Vaše Linda

Další epizody pořadu Večer

Doporučujeme