Věnečky z odpalovaného těsta

31. ledna 2013·Večer·Redakce
Vyzkoušejte, pochutná si celá rodina!

–       200 ml vody

–       120 ml oleje

–       200 g hladké mouky

–       Špetka soli

–       5 vajec

Vodu, olej a špetku soli přivedeme do varu a za stálého míchání vsypeme hladkou mouku. Mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit. Pak odstavíme kastrol z ohně a necháme chvilku odstát a zchladnout. Postupně vmícháme 5 syrových vajec.

Nezapomeňte stále míchat! Zchladlé těsto dáme do plnítka (můžeme prostřihnout růžek u igeliťáku) a na vymazaný plech vytlačíme těsto do tvaru věnečků.

Pečeme 15-20 min na 200 stupňů. Až věnečky vyskočí, opatrně je vyndáme. Podélně rozřízneme vejpůl a plníme krémem.

 

Krém dělám takhle:

Udělám si vanilkový puding, přidám do něj změklé máslo – tu menší kostku a třeba lžičku rumu nebo kakaa. Pořádně rozmíchám a plním!

A ještě něco od vás:

Ahoj holky delam vanilkovy pudink a dam tam pul masla a trosku rumu. Jsem cukrarka a krem je vazne vybornej. Preji krasnej den Nikola.

ZDRAVIM zeny. Z odpalovaneho testa muzete delat nejenom venecky, ale take vetrniky, bananky, parizske venecky. Recept? Na 25ks venecku: 440ml mleka, 60g PUDINKU val., 130g krupice, 30g zloutku, 115g masla, 15g rum.aroma, 10g vanilin. Zdravi cukrarka Sandra

TAK to jeste neznate moje venecky k tomu receptu musite rict jeste hodne podstatnou vec ze nesmite otvirat pri peceni troubu venecky pecu 40roku Marie

AHOJ DEVCATA,POSILAM VYBORNY KREM DO VENECKU: 1/2 L MLEKA, 1 VANIK.CUKR, 4 ZLOUTKY,10 DKG POL.MOUKY A VSE UTRIT. UVARENOU HMOTU NECHAT VYCHLADNOUT A PO CASTECH PRIDAT 10DKG MOUC.CUKRU A 25 DKG HERY,RUM DLE CHUTI.VYBORNE A NERIDNE.PA DASA Z TEPLIC.

VENECKY se rozkrajuji horke aby vysla para a krem maslo cukr puding a vajecny konak poradne naslehat a to je neco to je jeste k tomu jak jsem psala o otvIRANI trouby Marie

 

Další epizody pořadu Večer

Doporučujeme