Zapečený lilek, hmmm

6. září 2012·Večer·Redakce
Královská kombinace chutí s minimem kalorií

Zapékaný lilek

-1 lžíce olivového oleje
-1 velký lilek
-250 g čerstvé mozzarelly
-4 rajčata
-hrst nastrouhaného eidamu nebo nivy
-provensálské koření
sůl

 

Postup

Oloupejte lilek, okraje odkrojte. Nakrájejte na kolečka o tloušťce asi 1 cm. Vhodíme do vroucí vody a necháme je 2 minuty povařit (tím lilek změkne a urychlí nám to pečení). Vodu z hrnce vylijte a lilky nechte vychladnout, zatímco si nakrájíte na kolečka rajčata a mozzarellu.

Předehřejte troubu na 180 C. Do pečící mísy o velikosti asi 20×20 cm nalijte olej. Naskládejte vedle sebe kolečka lilku, posypte jemně solí. Na lilky naskládejte kolečka mozzarelly, posypte jemně solí. Na sýr dejte vrstvu nakrájených rajčat, jemně posypte solí, provensálským kořením a nastrouhaným eidamem (nebo nivou).

Pak postup zopakujte – tj. nahoru dáte vrstvu lilků (a trochu soli), pak mozzarelly a nakonec rajčat. Zase posypte provensálským kořením. Strčte do trouby a nechte péci cca 35 min.

Další epizody pořadu Večer

Doporučujeme