Zelňačka od Lindy

14. června 2012·Večer·Redakce
Zelí je plné vitamínů, hoďte ho do polévky!

Zelňačka

zelí kysané

smetana

brambory

bobkový list, nové koření

pepř, sůl

sladká paprika

cibule

mouka na zahuštění

klobása

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, přisypeme papriku, trochu orestujeme a dolijeme vodou. Přidáme překrájené kysané zelí, do pytlíčku dáme kuličky nového koření, pepř, a bobkový list.

Vaříme, dokud není zelí měkké, pak přidáme nakrájenou klobásu a povaříme ještě tak 5 minut. Vytáhneme pytlík s kořením a přidáme zvlášť uvařené brambory nakrájené na kostičky.

Potom zalijeme smetanou a zahustíme (já rovnou smíchám smetanu s moukou).

Ještě chvilku povaříme a je hotovo.

Další epizody pořadu Večer

Doporučujeme