Babiš slíbil školským odborům růst platů nepedagogů o 10 procent

24. srpna 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Platy nepedagogických pracovníků ve školství by v příštím roce měly vzrůst o deset procent. Premiér Andrej Babiš (ANO) to slíbil zástupcům školských odborů, uvedla Česká televize. Návrh rozpočtu školství dosud počítal s růstem platů nepedagogů o šest procent. Slibované navýšení o desetinu se netýká ostatních nepedagogických pracovníků ve veřejné správě, pro které vláda navrhuje šestiprocentní růst sumy na platy.

“(Platy nepedagogů) porostou o deset procent tak, jak to školské odbory chtěly. Pedagogové o 15 procent. Obojí od 1. ledna 2019,” napsal Babiš ČTK v SMS zprávě.

Podle šéfa odborů Františka Dobšíka se dnes zástupci odborů sešli na jednání s premiérem, ministrem školství Robertem Plagou (ANO) a ministryní financí Alenou Schillerovou (za ANO). Zástupci vlády je ujistili, že platí současný návrh rozpočtu, který zohledňuje především růst platů učitelů od ledna o 15 procent.

Po započtení částky na platy nepedagogů by se celkově měl rozpočet školství v příštím roce zvýšit o 26,4 miliardy korun na 195,5 miliardy korun.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme