Bob a Bobek se vrací! Králíci z klobouku budou maskoty hokejového MS 2024 v Česku

26. září 2023·Zprávy·Redakce·ČTK

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

Maskoty hokejového mistrovství světa v Česku v příštím roce budou králíci z klobouku Bob a Bobek. Organizátoři šampionátu vsadili na stejné postavičky jako v roce 2015, kdy se šampionát konal rovněž v Praze a Ostravě. Maskoty představili na tiskové konferenci.

Není jednoduché najít řešení, které splňuje požadavky vztahu k Česku, hokeji, akčnosti maskotů a akceptaci fanoušků. Nakonec ze všech možností zvítězili znovu Bob a Bobek, kteří si pro příští rok navléknou nový dres s logem mistrovství světa,” řekl prezident pražského organizačního výboru Petr Bříza.

Pořadatelé podle něj zvažovali, zda využít existující postavy nebo vytvořit nové. “Logické by bylo využití puku nebo lva, což byly motivy, které u nás už při minulých mistrovstvích světa byly,” podotkl Bříza. Důležité bylo, aby zvolené postavy byly známé svým kladným přístupem v hokeji. “Po dlouhých debatách jsme zvolili řešení, které si myslíme, že je skvělé. I na kongresech mezinárodní federace se nás stále ptali, proč nevyužijeme znovu králíky. Věříme, že budou stejně úspěšní jako v roce 2015,” uvedl Bříza.

Oproti roku 2015 populární králíci obléknou modré dresy namísto červených a budou mít čísla 20 a 24. Na první pohled tak vypadají, jako kdyby na sobě měli dresy slovenské reprezentace.”Na půjde ČSLH se diskutuje o třetí sadě dresů, která by byla modrá. Tato modrá ale odpovídá fondu, který používá vizuál mistrovství světa. Je to stejná modrá,” řekl Bříza.

Světový šampionát se v Praze a Ostravě uskuteční od 10. do 26. května.

Zprávy - další články

Doporučujeme