Budou bílé Vánoce nebo zase na blátě? Podívejte se na předpověď

20. prosince 2021·Zprávy·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Kdo zažil bílé, zasněžené Vánoce, tak je buď už hodně starý, nebo kecá. A romanticky zasněženého Štědrého dne se nedočkáme ani letos. Pokud bude z nebe něco padat, bude to maximálně tak déšť. Za sněhem budeme muset na hory, kde sice došlo přes teplý víkend k oblevě, napadnout by tam však mělo 10 cm nového sněhu. Předpověď přináší Blesk.

Každý si mohl užít krásný a teplý víkend. Tak sluníčkový a teplý, že kdekdo při pohledu z okna zapomněl, že je prosinec a vyběhl nadšeně ven jen nalehko. V neděli večer se už ale opět ochladilo, pršelo a následně mrzlo. Takže kdo dnes ráno jel do práce autem, čekala ho parádní rozcvička se škrabkou na auto a poctivou vrstvou ledu.

Dnes bude oblačnost proměnlivá, spíše na nás ale sluníčko budou koukat. Odpolední teploty se zastaví mezi -2 až 3 °C. Oblačno bude více v úterý a sněhové přeháňky pouze ojediněle. Teploty klesnou na -2 až -6 °C. Ve středu se ještě o něco ochladí a zimní období se nám zase připomene v celé své kráse. Vzhledem k tomu, že bude jasno, klesnou ranní teploty na -4 až -8 °C, ojediněle na -10 °C. Denní teploty se budou opět pohybovat mezi -2 až 2 °C.

Ve čtvrtek bude opět oblačno a ojediněle můžeme očekávat sněhové přeháňky, ty se však budou postupně měnit v dešťové. Teplota bude stejná jako předešlé dny. Na Štědrý den bude počasí v Česku pod vlivem frontálního rozhraní – to bude oddělovat studený vzduch od severu od teplého na jihozápadě. A na jeho přesné poloze budou závislé teploty i druh srážek. Zatím to vypadá, že v chladnějším vzduchu bude zůstávat sever a severovýchod našeho území – tam se budou odpolední teploty pohybovat lehce pod bodem mrazu a bude sněžit. Naopak v teplém vzduchu bude pršet nebo se bude jednat o srážky mrznoucí a teploty se budou pohybovat od 2 do 6 °C.

Stejně tak to bude vypadat i následující sváteční dny, kdy si sněhu moc neužijeme. Naopak budeme muset vytáhnout deštníky. Poslední bílé Vánoce jsme si mohli užít v roce 2010 a 2001.

Zprávy - další články

Doporučujeme