Diváky čeká další hudební velkofilm. Elvise Presleyho si v něm zahraje Austin Butler

18. července 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Na srovnání vidíme zpěváka a herce Elvise Presleyho v roce 1964 (vlevo) a herce Austina Butlera na premiéře filmu Mrtví neumírají v New Yorku 10. června 2019 (vpravo). Butler ztvární Presleyho v chystaném biografickém filmu režiséra Baze Luhrmanna. Ve filmu se objeví i Tom Hanks, který má hrát Presleyho manažera Toma Parkera. Foto: AP/ČTK

Chystaný snímek režiséra Baze Luhrmanna o životě ikonického Elvise Presleyho (†42) již zná svou hlavní hvězdu. Stane se jí herec Austin Butler (27), který se nedávno objevil například ve filmu Jima Jasmusche Mrtví neumírají.

Vybrat toho správného herce pro roli Elvise Presleyho nebylo jednoduché. V pondělí však společnost Warner Bros oznámila, že hledání je u konce. Dlouhé zkoušky a konkurzy vyhrál mladý herec Austin Butler z Kalifornie.

O roli se ucházely i známé tváře jako Harry Styles, Ansel Elgort nebo Miles Teller. Nakonec však připadla dosud ne příliš známému Butlerovi, který se objevil například v seriálech Hannah Montana nebo The Carrie Diaries.

View this post on Instagram

“You have made my life complete, and I love you so”

A post shared by Austin Butler (@austinbutler) on

Režisér Baz Luhrmann, který má na svém kontě snímky jako Velký Gatsby nebo Moulin Rouge! a vysloužil si i nominaci na Oscara, je se svou volbou spokojený. “Věděl jsem, že nemůžu tenhle film natočit, pokud obsazení nebude absolutně perfektní. Důkladně jsme hledali herce, který dokáže zachytit jedinečný přirozený pohyb a vokální kvality této unikátní hvězdy, ale zároveň vnitřní zranitelnost umělce,” uvedl Luhrmann pro The Guardian.

“Skrze cestu rozsáhlých kamerových testů a workshopů hudebních vystoupení vím jednoznačně, že jsem našel někoho, kdo dokáže ztělesnit ducha jedné z nejikoničtějších osobností světa,” je režisér přesvědčený.

Zábava - další články

Doporučujeme