Důchodkyně nevytiskla účtenku na 15 korun. Dostala pokutu 15 tisíc!

20. dubna 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Kontroly EET pokračují ve velkém a často krutém. O tom ví své i majitel trafiky z Holešova na Zlínsku. Důchodkyně brigádnice, která v jeho stánku pracuje, zapomněla nezaevidovala účtenku na bonbony Tic Tac za pouhých 15 korun. Teď ji hrozí pokuta 15 tisíc. Brigádnice (71) podle majitele nezvládla zaevidovat účtenku kvůli technické nedovednosti.

“Brigádnice, paní Olga B., ve snaze vytisknout účtenku, klikla na malém tabletu na špatné místo, čímž celou aplikaci zavřela, začala zmatkovat a nedokázala se vrátit do správného modelu e-kasa. Jde o paní, které je 71 let, je po vážném úrazu pravé ruky a ve svém věku už hůře zvládá technologie, se kterými se do té doby nesetkala. I když jsem jí zajistil školení na EET, přeci jen to pro ní je problém. V minulém roce jsem byl 2x vykraden, čímž jsem se dostal do vážných finančních probémů. Proto nemám prostředky tuto pokutu zaplatit. Sám již nemohu svou původní profesi vykonávat, a trafika tak je jediným zdrojem mých příjmů, proto považuji pokutu 15 000 za nepřiměřenou a pro malý stánek prakticky likvidační,” uvedl majitel pro stránku Podnikatelské obory

Kauzu týkající se nepřiměřené pokuty stihla okomentovat ministryně financí Alena Schillerová (ANO). Na svém facebookovém profilu uvedla, že se jedná o falešnou zprávu čili hoax.

Zajímalo by vás, jak na Facebooku vznikne falešná zpráva? To si tak nejmenovaná skupina vymyslí příběh třeba o tom, jak…

Zveřejnil(a) Alena Schillerová dne 17. duben 2018

Na to však okamžitě zareagovala zmíněná organizace a ministryni konfrontovala se snímky oficiálních dokumentů a vyrozumění o pokutě.

Chtěli jste vidět protokol příběhu o patnáctitisícové pokutě za krabičku bonbónů. Jak jsme slíbili, tak zveřejňujeme….

Zveřejnil(a) Podnikatelské odbory dne 18. duben 2018

Zprávy - další články

Doporučujeme