Hitovka týdne: Falco – Out Of The Dark

16. února 2022·Zprávy·Barbora Turková

Falco

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali od rakouského zpěváka Falca hit Out Of The Dark.

V sobotu 19. února by se 65 let dožil zřejmě nejslavnější rakouský zpěvák Falco. Snad každý zná jeho megahity z osmdesátých let „Rock Me Amadeus“ nebo „Jeanny“. Už je to čtyřiadvacet let, co zahynul při dopravní nehodě v Dominikánské republice. Na jeho pohřeb přišly v roce 1998 čtyři tisíce fanoušků a jeho hrob na vídeňském centrálním hřbitově je od té doby něco jako poutní místo pro všechny, které oslovil svými písničkami, ve kterých originálně kombinoval němčinu s angličtinou.

V roce 2008 byl o Falcovi natočený film, na jehož konci zazněla písnička „Out Of The Dark“. Ta se stala velkým hitem roku 1998 a dala název albu, které vyšlo tři týdny po Falcově smrti.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu napsat, v jakém českém filmu jste tento hit mohli slyšet. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00 a v rámci Sobotní party na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak co? Vzpomenete si na film? 

Zprávy - další články

Doporučujeme