Italský politik chce dětem zakázat počítačové hry. Jsou prý kvůli nim pasivní a neumí číst. Souhlasíte? ANKETA

6. listopadu 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Někdejší italský ministr pro ekonomický rozvoj Carlo Calenda je pro to, aby se dětem zakázaly počítačové hry. Italský politik je totiž přesvědčený, že kvůli hraní her jsou děti pasivní, neumí číst nebo argumentovat.

Italský politik Carlo Calenda svůj názor zveřejnil v příspěvcích na jeho twitterovém účtu. Je přesvědčený, že kvůli počítačovým hrám neumí děti například číst. “Ve srovnání s čtením a hraním si je hlavním problémem u videoher pasivita. Nejste aktivní, pouze reagujete. Navíc získávají zbytečnou míru rychlosti, která činí jakoukoli jinou činnost pomalou a nudnou,” napsal Calenda v jednom příspěvku.

Je zásadní se starat o všechny děti: učit je číst, usnadnit jim výuku jazyků, sportů a her – zachránit je od videoher, kulturní a existenční izolace. Takto se znovu buduje demokracie,” tvrdí Calenda.

Jak vyšlo najevo, stejné praktiky používá 45letý politik i ve své domácnosti. “Možná je to silné, ale videohry považuji za jednu z příčin, proč děti neumí číst, hrát si a nerozvíjí své argumentační dovednosti,” je přesvědčený bývalý ministr pro ekonomický rozvoj.

[totalpoll id=”267487″]

Zprávy - další články

Doporučujeme