Karel Havlíček: V této kauze si při sexuálních a drogových orgiích rozdělovali zakázky

23. června 2022·Zprávy·Dominika Číčelová

Karel Havlíček. (Foto: Frekvence 1)

1. místopředseda hnutí ANO Karel Havlíček se v Press klubu Frekvence 1 nechal slyšet, že to, co se momentálně děje ohledně kauzy Petra Hlubučka je něco neuvěřitelného a historicky tady nikdy nic takového nebylo. Dokonce je přesvědčen o tom, že občany České republiky dnes víc než inflace a rostoucí ceny energií trápí právě tato kauza okolo rozdělování zakázek Dopravního podniku.

Kolumbijská telenovela

V pondělí se velice řešila rezignace ministra školství Petra Gazdíka, kauza Petra Hlubučka a spoustu další věcí. Karel Havlíček z hnutí ANO označuje nastalou situaci za kolumbijskou telenovelu. “Jsme každý den překvapováni stále novými a novými skutečnostmi a je to skutečně smutné. Z mého pohledu je to jedna z největších kauz po listopadové revoluci. Není jen o úplatcích, drogových a sexuálních dýcháncích, ale vazba na vrcholové politiky je zde obrovská. Určitě to není ještě vše, co nyní víme,” říká Karel Havlíček a dodává, že teď už to není o tom, že by přáli něco dalšího a horšího, protože tohle už vrhá špatný stín i na Českou republiku. “Jsme opět středem pozornosti evropských deníků. Je to takový průšvih, že už se o tom píše skutečně všude.

Aktiva se rozebírala do posledního šroubku

Podle slov 1. místopředsedy ANO Petr Gazdík nerezignoval z toho důvodu, že by se v něm probudilo statečné srdce, ale kvůli tomu, že byl přistižen při činu a nic jiného mu nezbývalo. “Bohužel to není jenom o něm. Vít Rakušan měl více jak rok informace, že v Praze je to velký průšvih. Zametali to pod koberec a teď vidíme důsledky. Proč se nejednalo před několika měsíci? Proč se to nechalo dojít až do této situace? Nejenom v Dopravním podniku se rozebírala aktiva do posledního šroubku. Kdyby to takhle pokračovalo dál, seděl by tam generální ředitel na židli bez nohou, protože i ty by ti kmotři uřízli,” tvrdí rozhořčený Havlíček. Na otázku, o jakém činu, při kterém byl pan Gazdík přistižen, mluví, odpověděl: “Pokud se nepletu, Petr Gazdík to ze začátku totálně bagatelizoval, že mladšího pana Redla vlastně vůbec nezná, že se jen někde náhodou občas potkali a nakonec z toho vyplynulo, že si spolu vyměňovali zprávy přes zašifrované telefony. Chytil se do vlastní pasti.” 

Hnutí ANO bude chtít v této souvislosti mimořádnou schůzi Sněmovny“My jsme chtěli už minulý týden alespoň mimořádný bod. Nechápu, proč pětikoalice odmítla o tomhle gigantickém průšvihu, který tu nemá obdoby, alespoň jednat. Chtěli jsme jejich vyjádření, abychom nevařili jenom z toho, co nám předkládají média. Oni se nám vysmáli,vysvětluje 1. místopředseda hnutí ANO.

Hlubuček nesahá Čapímu hnízdu ani po kotníky

Čestmír Strakatý upozornil na to, že se hnutí ANO, v době kdy ještě vládlo, chovalo velmi podobně ohledně kauzy Andreje Babiše a pana Havlíčka se zeptal, zda to není poněkud pokrytecké. Tahle kauza, která je u dnes na stole, přebyla všechno, co tu doposud bylo,” odpovídá Karel Havlíček. “Co se týká Čapího hnízda, jednalo se o dobu před tím, než Andrej Babiš vstoupil do politiky. A především se jednalo o dotace, které byly řádně schválené a bylo o ně řádně požádáno. Dnes se bavíme o kauze, která tu historicky nikdy nebyla, kdy se při sexuálních a drogových orgiích, kdy se všichni ukájeli a chrochtali u toho, rozdělovaly zakázky v rámci Prahy a možná i Středních Čech. Tohle je něco nesrovnatelného. Tohle je Palermo! tohle je Kolumbie 80. let,” rozčiluje se poslanec Karel Havlíček.

Chceme vysvětlení!

Neměla by Sněmovna a celá Česká republika řešit v této době spíše inflaci než kauzu o rozdělování zakázek během sexuálních orgií a nechat orgány trestního řízení dělat jejich práci? “Politici jsou od toho, aby hájili zájmy občanů. Zeptejte se lidí na ulici, co je trápí nejvíce. Před týdnem by vám řekli, že inflace a vysoké ceny energií a to, že vláda nedělá to, co by měla. Dneska se všichni baví o tomhle gigantickém průšvihu. Logicky to řešit musíme a chceme vysvětlení. Nikdo nebyl ochoten se s námi o tom bavit. To mi na tom vadí nejvíc,” nechává se slyšet host Press klubu Frekvence 1 Karel Havlíček.

Zprávy - další články

Doporučujeme