Mladíci s noži přepadli prodavačku, obviněni jsou i z jiných činů

3. června 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Policie ČR (Twitter)

Policisté na Karvinsku dopadli dva mladíky, kteří v úterý večer údajně s noži v rukou přepadli prodavačku v Petrovicích u Karviné. Z prodejny si odnesli peníze, mobilní telefon a alkohol. Kriminalisté po jejich zatčení zjistili, že podobných loupeží má dvojice ve věku 15 a 17 let na svědomí více. Starší z dvojice skončil ve vazbě. ČTK to v neděli řekla mluvčí moravskoslezské policie Zlatuše Viačková.

“V úterý večer v okamžiku, kdy prodavačka zavírala, objevili se u ní dva maskovaní mladíci. Prudce strčili do dveří, ženu udeřili pěstí do obličeje a pod pohrůžkou použití nožů chtěli peníze,” řekla mluvčí. Dodala, že prodavačka ze strachu o svůj život peníze vydala. O jakou sumu šlo, policie neupřesnila.

“Z místa pachatelé utekli s hotovostí, několika láhvemi alkoholu, piva a mobilním telefonem,” řekla mluvčí. Prodavačka podle ní skončila se zraněním hlavy v nemocnici. Policisté po přepadení začali pátrat po lupičích. I s pomocí obyvatel získali informaci, kde by se mladíci mohli ukrývat. Přivolaný policejní pes navíc našel odhozené věci. “Do hodiny po přepadení jsme zadrželi dva mladíky ve věku 15 a 17 let,” řekla Viačková.

Kriminalistům se podařilo dvojici obvinit i z dalších loupeží. Například v polovině května přepadli v Karviné seniora, kterého povalili na zem a zkopali. Neúspěšně se mu pokusili sebrat jeho příruční tašku. O dva dny později starší ze dvojice nasedl v městské části Nové Město do vozidla taxislužby a nechal se odvézt do Petrovic u Karviné. Než vystoupil, stačil taxikáři vzít mobilní telefon a utekl.

V případě 17letého obviněného soud vyhověl návrhu na vzetí do vazby. Mladší obviněný je stíhán na svobodě.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme