Muž z Kroměříže naletěl “Rusce”, která chtěla za ním přiletět! Vylákala z něj přes 140 tisíc

23. září 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

V polovině dubna letošního roku oslovila na sociální síti osmačtyřicetiletého muže z Kroměříže žena, která mu napsala, že je z Ruska a chtěla by se s ním seznámit. Po naléhání muž poslal ženě přes 140 tisíc korun, aby se mohla dostat do ČR. Posléze mu došlo, že byl obětí podvodu.

Muž jí poslal e-mailovou adresu a následně si spolu začali psát. Zhruba po dvou měsících, když se více poznali, mu žena navrhla, že za ním přijede, aby mohli navázat bližší vztah. Neměla ale peníze na cestu, na pas ani na vízum. Požádala ho proto o patnáct tisíc korun, které jí muž následně odeslal.

O pět dní později se mu žena ozvala znovu. Tentokrát z moskevského letiště. Tvrdila, že ji celníci nechtějí pustit, protože nedisponuje částkou 118 tisíc korun, která je nutná pro pobyt v České republice. Muž jí nejprve poslal pět tisíc, a protože mu celá situace začala být podezřelá, požádal ji o kopii pasu a víza.

Žena mu kopie dokladů poslala a tak jí odeslal 121 tisíc korun na bankovní účet, který mu uvedla. Částku prý navýšila proto, že je nutné uhradit poplatek za převod. Po několika dnech ale chtěla další peníze. Údajně jí propadla letenka. To už ale muži došla trpělivost a jakékoliv další finance jí odmítl poslat. Naopak chtěl své peníze vrátit zpět. Žena mu tvrdila, že mu vše do koruny vrátí. Chtěla po něm ale kopii pasu, potvrzení o zaměstnání a výpis z rejstříku trestů. Bez těchto dokladů prý banka peníze nepřevede. I když mu to bylo divné, dokumenty nakonec poslal. Poté se podvodnice začala zase vymlouvat s tím, že se bance doklady nepozdávají a převod bude tedy nějakou dobu trvat. To už muži bylo jasné, že byl podveden. A když jí napsal, že jí to nevěří, přestala s ním komunikovat.

Muž skutek nakonec oznámil policistům z Obvodního oddělení v Kroměříži, kteří jednání ženy kvalifikovali jako trestný čin podvod. Případem se nyní zabývají kriminalisté.

Zprávy - další články

Doporučujeme