Na začátku týdne nás čeká déšť a bouřky. Léto se vrátí ve čtvrtek a hezky bude i o víkendu

28. srpna 2023·Zprávy·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

Když se podíváme venku z okna, skoro to vypadá, že se s námi letní počasí ze dne na den rozloučilo. Naštěstí se k nám sluníčko ještě vrátí. Jaké počasí nás tedy tento týden čeká? Odpovídá web TN.cz.

Hned v pondělí se Česko rozdělilo na dvě poloviny. Na západně bude už počasí připomínat podzim. V Čechách od rána převládá velká oblačnost, postupně se na většině území objeví déšť, ojediněle i bouřky. Na východě bude polojasno, pozdě odpoledne a večer se mohou místy vyskytovat bouřky. Ty mohou být navíc doprovázeny krupobitím, přívalovými dešti či silnými nárazy větru. Na západě budou odpolední teploty dosahovat zhruba 13°C, na jižní Moravě si ale budou užívat 25°C.

I v úterý budeme potřebovat deštníky. Bude zataženo a oblačno, zpočátku dne nás čekají přeháňky či déšť, ojediněle i bouřky. Srážky budou ustávat až odpoledne, ale dočkáme se velkých teplotních rozdílů. Ráno mohou klesnout až na 10°C, odpoledne v Čechách mohou vystoupat na 18°C, na východě k 22°C. Ve středu bude rovněž oblačno, na začátku dne místy přeháňky a bouřky. Ranní teploty mohou klesnout až na 9°C, odpoledne ale zase vystoupají k 22°C, na západě k 15°C.

Ve čtvrtek se k nám pomalu ale jistě začne vracet sluníčko. Přes den bude polojasno, až oblačno. Ranní teploty sice mohou klesnout až k 8°C, ale přes den může být příjemných 24°C. V pátek ráno se mohou objevit mlhy, může být jen něco okolo 8°C. Odpoledne se ale můžeme těšit až na 27°C.

O víkendu se ale můžeme těšit zase na krásné letní počasí a hlavně sluníčko. V sobotu bude jasno až polojasno, ráno ojediněle bouřky. Ranní teploty mohou vystoupat na 14°C, ty odpolední až na 28°C. A neděle bude velmi podobná. Jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy, přes den přechodně při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Ranní teploty vystoupají k 15°C, odpolední až k 28°C.

Zprávy - další články

Doporučujeme