Odpůrce očkování se chtěl nechat očkovat do protézy, aby získal covid pas

5. prosince 2021·Zprávy·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Agentura AFP informovala o incidentu, který se stal na severu Itálie. Jeden z odpůrců očkování se rozhodl, že získá covid pas za každou cenu. Rozhodl se proto, že si nechá aplikovat vakcínu do silikonové protézy. Zdravotní sestra, ale jeho promyšlenou lest prokoukla.

Také italská vláda kvůli zhoršující se epidemické situaci v předchozích týdnech přijala zpřísňující opatření proti šíření koronaviru. Od pondělka budou v zemi platit dva druhy covidových pasů, takzvaný super zelený pas, potvrzující očkování či prodělání covidu-19, bude nutný do vnitřních prostor restaurací, kin či divadel.

A právě proto se padesátiletý Ital rozhodl vzít svůj osud do vlastních rukou. Ve čtvrtek večer napochodoval do očkovacího centra a měl v úmyslu si nechat píchnou vakcínu do velice věrohodné silikonové protézy. Sestřička však pojala podezření, když se protézy dotkla, a tak muže požádala, aby si sundal košili.

Když zjistila, že jde o protézu, muž se jí snažil přesvědčit, aby dělala, že si ničeho nevšimla. Jenže to samozřejmě odmítla a jeho pokusem o takový podvod se budou zabývat patřičné úřady.

“Tento případ by mohl být směšný, pokud by se netýkal tak vážné záležitosti, takové chování je nepřijatelné vzhledem k obětem, které si pandemie vyžádala na lidských životech i v ekonomických a sociálních ohledech,” napsal na Facebooku šéf regionální vlády kraje Piemont Alberto Cirio.

Zprávy - další články

Doporučujeme