Pašeračka Tereza zůstává v Pákistánu. Znovu se bude rozhodovat o její vině či nevině

6. prosince 2021·Zprávy·Dominika Číčelová

Tereza Hlůšková (Foto: ČTK)

Tereza Hlůšková, která byla v roce 2018 přistižena při pašování heroinu a následně odsouzena na 8 a půl roku k odnětí svobody v pákistánské věznici, byla v listopadu tohoto roku propuštěna z důvodu chybného postupu vyšetřování jejího případu. Než se však stihla vrátit, podala celní správa odvolání s tím, že má nové důkazy o její vině. S informacemi přišel web Novinky.cz.

Tereza H. si myslela, že má vyhráno a už se nemohla dočkat, až se vrátí domů z Pákistánu, kde strávila čtyři roky za mřížemi za pašování drog. Než se však stihly vyřídit veškeré záležitosti k jejímu návratu, přišla celní správa s tím, že má proti Tereze nové důkazy a podává odvolání. Bude tak pravděpodobně muset počkat, dokud se opět nerozhodne o její vině či nevině.

Celníci by měli soudu předložit nové důkazy o tom, jak bylo nakládáno s nalezenými drogami v kufru Hlůškové, kam putovaly, kdo s nimi manipuloval, kdo zkoumal obsah kufru i jak k jeho odhalení došlo.

Pákistánský soud Terezu propustil na základě chybného postupu při vyšetřování. Zhruba 15kilometrová cesta drog z letiště do laboratoří trvala dvanáct hodin. Nehledě na to Tereza o sobě tvrdila, že je nevinná, že o drogách ve svém kufru nevěděla, a že jí je musel někdo podstrčit. Nicméně svou výpověď několikrát změnila.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme