Pochutnají si Rusové opět na hamburgerech? McDonald’s nahradí “Strýček Váňa”

18. března 2022·Zprávy·Redakce

McDonald’s v Rusku. (Foto: Profimedia)

V reakci na invazi ruských vojsk na Ukrajině fast foodový řetězec McDonald's uzavřel všech 850 poboček v Rusku. Mezi obyčejnými lidmi vzrostla rázem panika a všichni chtěli naposledy ochutnat legendární burgery. Teď se na internetu objevila informace, že možná Rusové zas tak dlouho smutnit nebudou. Předseda Státní dumy navrhl otevřít "Strýčka Váňu". Informoval o tom server Forum 24.

“McDonald’s oznámil, že zavírají. No dobře, ale už zítra by to neměl být McDonald, ale Strýček Váňa,” navrhl předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin. Ten svým výrokem reagoval na odchod fast foodového řetězce z ruského trhu. Podle něj stejně používali ruské suroviny a pokud se otevře tuzemské stravovací zařízení, zachovají se i pracovní místa.

V médiích se následně objevila informace, že na ruském registračním úřadě byla podána žádost o ochrany značky pod názvem Strýček Váňa. Podala si ji skupina podnikatelů, kteří chtějí po odchodu slavné značky založit v zemi vlastní nabídku rychlého občerstvení.

Zajímavé je, že logo, které si skupinka pro svůj řetězec vybrala, se nápadně podobá tomu od McDonald’s. Má totiž červeno-žluté barvy a znak je také podobný, jen je jinak otočený.

McDonald’s svým odchodem právě následoval další světové značky, které ruský trh už opustily. Patří mezi ně například Coca-Cola, Appple, Samsung nebo síť kaváren Starbucks.

Zprávy - další články

Doporučujeme