Takto se v Rusku loučili s McDonaldem. Před fastfoodovými restauracemi se tvořily ohromné fronty

11. března 2022·Zprávy·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

Světový a oblíbený fastfoodový řetězec McDonald's ve středu oznámil, že v Rusku dočasně uzavře všechny své provozovny. Reaguje takto jako mnoho dalších firem na invazi ruských vojsk na Ukrajině. Mnoho lidí si tak chtělo naposledy dopřát legendární burger a před restauracemi se tvořily ohromné fronty.

Sociální síti twitter zaplavily ve čtvrtek odpoledne videa, na kterých Rusové slavný fast foodový řetězec McDonald’s vzali doslova útokem. Takový zájem o burgry byl snad naposledy v roce 1992, kdy se v České republice otevřela první pobočka.

Na videu pořízeném v Moskvě lze vidět frontu aut trpělivě čekajících, až na ně přijde řada. Ne každý ale svoji objednávku plánoval hned zkonzumovat. Z burgerů a sladkokyselých omáček se totiž rázem stalo žádané zboží. V ruských aukcích podle serveru TN. cz jedno balení této omáčky najdeme v přepočtu za 170 korun a za horkou kapsu někteří zájemci jsou ochotni zaplatit i 860 korun.

První burger si rusové dali v lednu v roce 1990, kdy se otevřela v Moskvě jedna z prvních poboček. Aktuálně tam má společnost 850 provozoven se 62 000 zaměstnanci. Ty firma zajistí a o práci ani peníze nepřijdou. Důvodem uzavření je invaze ruské armády na Ukrajinu.

Dalšími firmami, které ruský trh už opustily jsou kavárny Starbucks, Coca-Cola, Pepsi, KFC nebo Pizza Hut. Všechny tyto společnosti k tomuto kroku přistoupily až po výzvě veřejnosti, která je kritizovala za to, že dosud tak neučinily.

Zprávy - další články

Doporučujeme