Situace na Ukrajině je velmi trápí. Manželé Kunis a Kutcher poslali miliony dolarů na záchranu země

23. března 2022·Krize na Ukrajině·Redakce

Ashton Kutcher a Mila Kunis (Zdroj: Profimedia)

Válku na Ukrajině řeší celý svět. Nejinak to má herečka Mila Kunis, která se navíc v této zemi narodila. I proto se rozhodla, že s manželem Ashtonem Kutchrem zavolají prezidentovi Volodymyru Zelenskyjmu a pošlou peníze. Informaci uvedl prezident na Twitteru.

Mila Kunis se narodila v Čenovicích na Ukrajině jako Milena Markovna Kunis. Vzhledem k antisemitismu v Sovětském svazu se její rodina židovské víry rozhodla, že se přesune do USA. Aktuální dění v rodné zemi jí ale rozhodně nenechává lhostejnou. Společně se svým manželem Ashtonem Kutcherem se rozhodla pro odvážný projekt na podporu země sužované ruskou invazí.

Přesněji na podporu uprchlíků, kterých se válka dotýká. Na začátku března spustili sbírku GoFundMe na financování společností Flexport a Airbnb se sídlem v San Francisku. Flexport je nákladní přepravní společnost, která přiváží zásoby uprchlíkům po celé Evropě. Airbnb jim poskytuje bezplatné krátkodobé ubytování. Toho si všiml i ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Mila Kunis (@mila_kunis_officiall)

Na Twitteru uvedl, že pár byl mezi prvními, kteří na válku reagovali. “Už vybrali 35 milionů dolarů, aby pomohli uprchlíkům. Jsme jim vděční za jejich podporu. Ohromeni jejich odhodláním. Inspirují svět.“ Sbírky se podle herců zúčastnilo více než 65 000 lidí. Oni sami vložili na rozjezd necelých 70 milionů korun. Jejich cílem bylo vybrat skoro 700 milionů. Tuto hranici ale už dávno překonali a nyní je na kontě přes 800 milionů korun.

Prezident hercům zavolal, aby jim osobně poděkoval. Ashton v neděli retweetnul post od politika, který obsahovala fotografii otevřeného notebooku, na němž byl vidět jejich hovor. “Aston a Mila jsou hvězdný pár, který upřímně věří v nás, v naše vítězství, v naši budoucnost. Poděkoval jsem jim jménem našeho lidu, jménem nás všech. To je dobrý výsledek pro pár našich přátel v Americe,“ uvedl vděčný prezident ve svém projevu. „Pracujeme na tom, aby se celý svět stal našimi přáteli,“ dodal s nadějí.

Krize na Ukrajině - další články

Doporučujeme