Ruský raper odmítl vraždit. Místo mobilizace si raději vzal život

2. října 2022·Krize na Ukrajině·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj Shutterstock)

Ruský raper Ivan Vitalievich Petunin, který vystupoval jako Walkie, si vzal život v pátek v Krasnodaru. Nehodlal podstoupit povinnou mobilizaci do ruské armády. Jeho tělo bylo nalezeno u výškové budovy. Informoval o tom Daily Mail.

Místo dopisu na rozloučenou se rozhodl před svou smrtí nahrát vzkaz na video a nechal ho zveřejnit na sociální síti telegram. Říká v něm, že nechce vraždit pro něčí ideje. V minulosti zesnulý raper už ruské armádě sloužil. Poté skončil v nemocnici na psychiatrii. “Pokud sledujete toto video, již nejsem naživu. Nemůžu spáchat hřích vraždy a nechci,” vzkázal svým fanouškům a blízkým.

Podle zvěstí z Moskvy je znát, že se chystá mobilizace až jednoho milionu mužů, a jelikož byl Ivan v dobré fyzické kondici, bylo mu jasné, že se mu povolání k zabíjení nevyhne. “Mám dvě ruce, dvě nohy, mám prst, kterým můžu mačkat spoušť samopalu,” říká ve videu. Nemám právo zmáčknout spoušť. Nejsem připravený vzít zbraň a zabíjet ty, které miluji. Odpusťte mi všichni, kteří mě máte rádi,” vzkázal.

Jeho přítelkyně po jeho smrti sdílela video se vzkazem na svém instagramu a sdělila svoje pocity. “Všechno se stalo tak nečekaně. Navždy bude tou krásnou bytostí, která miluje legraci. Dokonce i ve chvíli mého absolutního smutku,” napsala. Před mobilizací uteklo z Ruska už přibližně 200 tisíc mužů. Jiní si nechávají lámat ruce a nohy, jen aby nemuseli narukovat.

Krize na Ukrajině - další články

Doporučujeme