Seane, děkuji za podporu našeho státu a našich lidí. Americký herec opět vyrazil na Ukrajinu

2. července 2022·Krize na Ukrajině·Redakce

Volodymyr Zelensky a Sean Penn (Zdroj: Profimedia)

Hollywoodský herec Sean Penn se v úterý již podruhé objevil v Kyjevě, kde se setkal s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Hovořili spolu nejen o situaci ve válkou zmítané zemi, ale i o dokumentu, který herec o Ukrajině chystá. Informaci přinesl The New York Post.

Sean Penn zavítal na Ukrajinu během války už podruhé a opět se potkal i s ukrajinským prezidentem. Kancelář prezidenta zveřejnila krátký klip z jejich setkání. Záběry ukazují, že se herci a režisérovi dostalo vřelého přijetí. „Rád vás znovu vidím. Jste vítán,“ řekl Pennovi Zelenskyj v angličtině.

„Od prvního dne invaze byl v Kyjevě a na vlastní oči viděl, co je ruská agrese,“ napsal Zelenskyj o svém slavném hostu na svém kanálu Telegram. „Díky jeho filmu bude celý svět brzy moci vidět celou pravdu o válce. Seane, děkuji za podporu našeho státu a našich lidí,“ vzkázal herci prezident. Penn se na Ukrajině objevil už první den války na konci února.

Na místě natočil řadu záběrů pro svůj chystaný dokument o rozvíjející se krizi na Ukrajině, na kterém pracuje již od loňska. Už pár dní před vypuknutím války byl Penn spatřen v neprůstřelné vestě a helmě, jak mluvil s vojáky na hranici Ruska a Ukrajiny. Když válka vypukla, ocitl se mezi desítkami tisíc běženců, kteří prchali do Polska. Herec dokument tvoří pro VICE Studios, americko-kanadskou digitální mediální a vysílací společnost.

Začátkem měsíce června uspořádala Pennova charitativní společnost CORE sbírku na podporu Ukrajiny, během které oslovil Zelenskyj hosty na dálku. Americký herec nicméně není jediný, který se o aktuální dění zajímá. Zemi navštívil před týdnem třeba herec Ben Stiller, který se také v Kyjevě potkal s ukrajinským prezidentem v Kyjevě. V dubnu zase do zasažené země zamířila herečka Angelina Jolie. Ta navštívila západoukrajinské město Lvov, kde se potkala s dětmi z Mariupolu a dalších oblastí.

 

Krize na Ukrajině - další články

Doporučujeme