Stoletý Brazilec pracuje již 84 let u jedné společnosti. Dostal se do Guinnessovy knihy rekordů

6. května 2022·Zprávy·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Tak s tímto mužem se může kdejaký zaměstnanec porovnávat jen stěží. Stoletý Walter Orthmann z Brazílie pracuje už 84 let pro jednoho zaměstnavatele. Díky tomu se teď zapsal i do Guinnessovy knihy rekordů. Informoval o tom server USA Today.

Muž se narodil v malém brazilském městečku Brusque 19. dubna 1922. Jelikož se jeho rodina potýkala s finančními problémy, musel nastoupit již v 15 letech do textilky RenauxView. Ve firmě začínal jako obyčejný dělník, postupem času se však vypracoval až na obchodního manažera.

Moc neplánuji a ani se moc nestarám o zítřek. Záleží mi jen na tom, že zítra bude další den, kdy se probudím, vstanu, zacvičím si a půjdu do práce,” uvedl pro Guinnesovou knihu muž. Ve firmě je tak už neuvěřitelných 84 let.

Důležité je podle Waltera dělat, co vás baví, držet se co nejdál od nezdravého jídla a být aktivní. Když děláme, co nás baví, nevidíme čas plynout,” dodal. Brazilec se tak jakožto nejdéle pracující člověk pro jednu firmu dostal do Guinnessovy knihy rekordů. Také je podle něj důležité se soustředit jen na přítomnost. Musíte se zabývat přítomností, ne minulostí nebo budoucností. Tady a teď je to, co se počítá,” uvedl Orthmann.

Co na to Jan Kraus?

Zprávy - další články

Doporučujeme