Tuší Jágr konec své kariéry? Slavný hokejista prozradil, jak to s ním vypadá

2. srpna 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Jeden z nejlepších českých hokejistů vůbec, Jaromír Jágr (46), se pustil do přípravy se svým kladenským klubem, za který hodlá nastupovat ve druhé nejvyšší domácí lize. Jenže jakmile se dostal na led, přišlo zranění. Opravdu bude hokej Jágr hrát až do padesáti?

Kdo má rád výzvy, tak mu rád přenechám moje tělo a může si to zkusit. Není to jednoduché,” prohlásil Jágr v červenci, když si po delší pauze šel s týmem zatrénovat. Hrát hokej ve 46 letech není vůbec jednoduché, třebaže se může jednat o sportovce Jágrova formátu. Věk zkrátka nelze zastavit, což si připouští už i samotný olympijský vítěz z Nagana.

Poslední týden jsem byl na ledě a trošku jsem se zranil,” uvedl hokejista pro pořad Top Star. Během přípravy s Kladnem na novou sezonu mu totiž tělo připomnělo, že věk zkrátka nezastaví. “Začaly mě bolet trochu třísla a záda. V mém věku se už pokaždé něco stane. Ale bude to v klidu,” uklidnila fanoušky legendární osmašedesátka.

Nový ročník hokejové soutěže startuje za pět týdnů, což je podle Jágra dostatečná doba na to, aby se připravil. I když Jágrovým přáním bylo, aby mohl hrát hokej do 50 let, sám si už připouští, že se mu to nejspíš nesplní. “Už moc času nemám, podle mě je to můj poslední rok. Doufám, že ho dokončím, tak do toho chci dát maximum,” domnívá se dvojnásobný mistr světa.

Zprávy - další články

Doporučujeme