V Egyptě napadl Rakušanku žralok. Boj o záchranu života natočili lidé z mola

3. července 2022·Zprávy·Redakce

Ilustrační foto (Shutterstock)

Seniorka Elizabeth z Rakouska plavala v Egyptě kousek o břehu, když ji napadl žralok. I přes to, že ji predátor ukousl ruku a nohu, se jí podařilo doplavat na břeh, kde se jí ujali záchranáři. Žena ovšem později zemřela v sanitce. Celý incident sledovali místní turisté z mola. Informoval o tom The Daily Mail.

Egypt je jednou z oblíbených dovolenkových destinací i mezi Čechy a útoky žraloků jsou zde vzácné. Přesto skončil páteční útok tragédií. Osmašedesátiletá Rakušanka měla co dočinění s hrůůzostrašným predátorem, který jí ukousl ruku a nohu.

I přes velkou ztrátu krve a s chybějícími končetinami se jí podařilo doplavat na břeh. Tak už si ji převzali záchranáři. V sanitce však žena zemřela na šok, pravděpodobně dostala infarkt. “Rakouská občanka, 68letá Elizabeth Squierová, zemřela po útoku žraloka ve vodách v letovisku Sahl Hasheesh nedaleko Hurghady. Žena byla vdaná za Egypťana a žila ve městě u moře,” uvedl Al Arabiya s odvoláním na oficiální zdroje. Údajně se jednalo o žraloka šedého útesového.

Rudě zbarvené Rudé moře a ženu bojující o život sledovali šokovaní turisté z nedalekého mola. Bylo natočeno i video, kde jsou slyšet šokované reakce. “Sakra, je celá od krve” zní od rusky mluvícího turisty. “Kde jsou záchranáři?! Ona zemře!” kříčí další. K útoku došlo podle dostupných informací v tzv. bezpečné zóně u pláže. Úřady podle místních médií pláže v okolí nejméně na tři dny zavřely.

V Egyptě, v letovisku Marsa Alam, zabil žralok roce 2018 také Čecha Petra (†42) ze Zlínska. Děsivý smrtelný útok z mola pozorovala jeho manželka i sedmiletá dcera. “Petr skočil z mola do vody a jen kousek odplaval. Najednou se otočil, začal zuřivě plavat zpátky. Pořád se otáčel a zoufale se snažil dostat k molu. Zahlédla jsem za ním ve vodě velký stín a manžel zmizel pod vodou. Najednou vyletěl nad hladinu ocas žraloka a vyvalilo se obrovské množství krve,” popsala jeho žena.

Tehdy mítní starosta řekl, že si lidí mají dávat pozor především mezi 12:00 a 14:00, kdy slunce praží přímo do moře a plavec pak vrhá stříbrné záře, které lákají tyto nebezpečné predátory.

Zprávy - další články

Doporučujeme