VIDEO: Takhle se valila voda Německem. Záplavy si vyžádaly už čtyři mrtvé!

31. května 2016·Zprávy·Redakce

Přívalové lijáky a záplavy si ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko na jihu Německa v noci na pondělí vyžádaly nejméně čtyři mrtvé.

Na řece Neckar byla kvůli povodňové situaci na přítocích zrušena lodní doprava. Mezi oběťmi záplav je jeden hasič, který zahynul při záchranné operaci ve městě Schwäbisch Gmünd východně od Stuttgartu, a také člověk, který měl být zachráněn. Další mrtvý je hlášen z Weissbachu; jeho tělo bylo nalezeno v zaplavené podzemní garáži. Čtvrtou obětí je třináctiletá dívka, která se před deštěm schovala pod mostem, kde ji zachytil vlak. 

Mimořádně silná bouře postihla obci Braunsbach na severu Bádenska-Württemberska. Rozvodněná řeka se tam vylila z břehů a zcela zničila jeden dům, několik dalších vážně poškodila. Voda po přívalových lijácích zatopila také část továrny Audi v Neckarsulmu. Bouřky napáchaly velké škody také v Bavorsku či Porýní-Falci. U porýnského Kestertu voda a sesuvy půdy krátce zablokovaly na pobřežní silnici několik řidičů, nikdo však nebyl zraněn.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme