Vyznamenaný strážník pražské policie vyzýval ke střílení muslimek

3. srpna 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto Facebook

Městská policie v Praze je opět terčem kritiky. Jeden z jejich příslušníků, vyznamenaný strážník Alexander Bedeč, totiž vyzval na facebooku ke střílení muslimských žen. Případem se bude zabývat policie.

Strážník nevybíravě okomentoval na sociální síti fotografii hloučku muslimských žen, který se nacházel v Praze v Podvinném mlýně. Pod fotografii napsal: Střílet!!! Jeho reakce, jakožto příslušníka městské policie, zarazila na sociální síti mnoho lidí.

Bedeč se však posléze vymluvil na to, že se jednalo o vtip. “Pokud se bavím o něčem s kamarády, tak je to třeba z legrace. Takže to si nemůžu dělat legraci? Dělám ji jako každý člověk,” ospravedlňoval svůj komentář pro server Lidovky.cz, který se jej zeptal na to, zda mu přijde legrační střílet po lidech odlišného náboženského vyznání. “Třeba mě k tomu přiměli právě ošklivé komentáře lidí. Mohlo to stejně tak znamenat, že se můžou střílet lidé, co nesouhlasí, aby tu tací lidé byli,” doplnil Bedeč.

Zdroj: Reprofoto Facebook

Městská policie se nechala slyšet, že se případem bude zabývat. “Městská policie nechá celou věc prověřit kontrolními orgány a v případě podezření na možnou trestnou činnost předá podnět orgánům činným v trestním řízení,” potvrdila serveru vedoucí Kanceláře ředitele MP Praha Irena Seifertová.

Alexander Bedeč byl přitom v roce 2012 spolu s dalšími čtyřmi strážníky vyznamenán za vzornou službu. Radnice Prahy 5 strážníky pochválila za “každodenní odvahu, pozitivní příklad a vzor skutečných hrdinů, a to nejen pro mladou generaci.”

Zprávy - další články

Doporučujeme