Z celé rodiny přežil jen muž a kočka. A to si mysleli, že se dostali do bezpečí

13. března 2022·Krize na Ukrajině·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Rodina z Kyjeva se rozhodla schovat v malé vesnici v domění, že Rusové se budou soustředit na velká ukrajinská města a na vesnicích bude bezpečno. Bohužel tomu tak nebylo a po tom, co si mysleli, že už jsou v bezpečí, dům, ve kterém se celá rodin ukrývala, byl srovnán se zemí. Z celé rodiny přežil je jeden muž a jeho kočička. Informace přinesl web 24tv.ua.

Jeho manželka, sestra, dcera, vnoučata a neteře… Celkem dvanáct lidí zahynulo při raketovém útoku na obec Marhalivku, která leží kousek od hlavního města Kyjev. Jediným přeživším je muž, jehož jméno nebylo uvedeno. Z celé rodiny mu zůstala jen jeho kočka Marsik, kterou našel živou v troskách domu.

Celá rodina se přitom právě tam přemístila z Kyjeva. Mysleli si, že v malé vesnici budou v bezpečí, a že si takových lokalit nebudou Rusové všímat. Raketový útok však jejich dům srovnal se zemí. Muž tak přišel téměř o všechny své blízké a novinářům se svěřil, že je naproto zdrcený.

Zpravodajský web 24tv.ua také uvedl, že muž nyní neví, co má dělat a jediné jeho přání je, aby válka na Ukrajině skončila co nejdříve. Jediným jeho blízkým tvorem je tak nyní Marsik, který sice během útoku utekl, za svým páníčkem se ale později vrátil a hledal ho v troskách rozbombardovaného domu.

Krize na Ukrajině - další články

Doporučujeme