Zoo Praha truchlí. Uhynula lachtaní hvězda Meloun. Už je se svým tátou Gastonem

23. června 2022·Zprávy·Redakce

Lachtan Meloun (Foto: ČTK)

Jedna z největších hvězd zvířecí říše v pražské Zoo, lachtaní samec Meloun, uhynul. Bylo mu dvacet let, což je v lachtaním světa normální věk. Zprávu o tom podal ředitel Zoo Miroslav Bobek na svém Facebooku.

Smutná zpráva se objevila na oficiálním facebookovém profilu ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka. Lachtan, který se stal hlavou místní lachtaní rodiny, zemřel.“Naposled jsem ho viděl před dvěma dny – a nemohl jsem se z toho vzpamatovat. Viděl jsem vyhublého, pasivního tvora, který byl téměř neschopen pohybu. To už nebyl Meloun. Veškerá veterinární péče bohužel nebyla nic platná,” prozradil smutně ředitel. A to minulý týden oslavil Meloun druhé kulatiny. 

View this post on Instagram

A post shared by Zoo Praha (@zoopraha)

 

Je pravda, že na lachtaního samce byl Meloun již starý – dožívají se dvaceti let jako on, ale je velmi pravděpodobné, že hlavní příčinou jeho rychle se zhoršujícího stavu byly všemožné škodliviny, které se mu ve tkáních nakumulovaly z mořských ryb,” napsal. Další informace by měla zoo sdělovat skrze své stránky a sociální sítě.

Meloun se narodil 13. června 2002. Byl potomkem slavného Gastona, o kterého zoo ten rok přišla při tragických povodních. Postupně se Meloun stal hlavou současné pražské lachtaní rodiny a díky svým kouskům i velkým oblíbencem návštěvníků zoologické zahrady. Byl pětinásobným otcem, přičemž v pražské zoo stále žije nejmladší z jeho mláďat, tříletý sameček Eda.

View this post on Instagram

A post shared by Zoo Praha (@zoopraha)

Zprávy - další články

Doporučujeme